Doet Hijma pijn?

Dit is de meest gestelde vraag, maar ook wel een logische. Wanneer men ziet dat er bloed uit het lichaam wordt verwijderd zal het voor velen erop lijken dat de patiënt veel pijn ervaart tijdens the Hijamasessie. Dit is echter incorrect. De therapie is meestal in zijn geheel zo goed als pijnloos (mits het natuurlijk goed wordt uitgevoerd). Het vacuüm trekken van de cups of het maken van incisies voelt men wel, maar wordt meestal slechts aangeduid als een prik-effect of minder.

Laat Hijama littekens achter?

Hijama laat geen littekens achter (mits het natuurlijk goed/door een professional wordt uitgevoerd). Omdat de incisies het lichaam slechts oppervlakkig zullen penetreren zullen er wel schrammetjes ontstaan, maar die verdwijnen meestal al na ongeveer een week. Mocht je jeuk ondervinden op de Hijama plekken, wrijf dan pure honing, olijfolie of zwarte zaad olie over de schrammetjes.

Hoeveel Hijamasessies zal ik nodig hebben? 

Hijama is een therapie die men het beste regelmatig moet herhalen. Het aantal sessies is afhankelijk van de klachten van de patiënt, dus dit varieert per persoon. Maximaal 1 x per maand.


Start altijd met droge cuppingEn de Hijama