De kracht van onze ademhaling. Meer lucht meer leven.

 

Ademen: we doen het dag en nacht, dag in dag uit. Een ogenschijnlijk eenvoudige techniek waarbij je niet stil hoeft te staan, want je kunt het immers niet ''niet doen''. Onze ademhaling is een techniek die noodzakelijk is om onze eigen motor te kunnen laten functioneren. Als die motor optimaal functioneert, zijn de effecten in ons lichaam voelbaar. We hebben meer energie, en voelen ons vitaler.


Beter ademen, is de sleutel tot het doorbreken van blokkades op allerlei gebieden en niveaus. Ik heb nooit geweten dat onze ademhaling dit allemaal kon realiseren, vandaar dat ik mijn enthousiasme met jullie deel.

Buteyko methode
Buteyko zegt: het meest belangrijke is mensen te informeren dat diepe ademhaling giftig is en bepaalde ziekten veroorzaakt. Hoe dieper de ademhaling is, des te kleiner de zuurstofvoorraad. 


De kwaliteit van het leven

Wanneer je beseft dat de kwaliteit van het leven afhankelijk is van de kwaliteit van je ademhaling, is er geen weg meer terug. Ademhalen: het grootste deel van ons leven besteden we nauwelijks aandacht aan onze ademhaling. We staan er gewoonweg niet bij stil wat het effect is van beter ademen op de kwaliteit van ons functioneren. Zeker gezien de gejaagde tijd waarin we leven. De wereld verandert snel, de druk om te presteren is groot. We gaan over onze grenzen heen en raken soms onszelf kwijt. De stress is bij velen van ons groot en daarbij is de kwaliteit van de lucht die we inademen bedroevend slecht.

 


In deze tijd waarin we leven, hebben veel mensen geen tijd om stil te staan bij hun emoties en gevoelens. We moeten door en we willen nog meer materiele zaken, dus we moeten presteren. Emoties die we voelen, duwen we weg, oftewel: we hebben geleerd om emoties te onderdrukken. Het onderdrukken van onze emoties doen we onder andere door onze ademhaling te controleren. We stoppen de natuurlijke ''flow'' van onze ademhaling en daarmee blokkeren we de levensenergie. Want onze ademhaling is letterlijk onze levens energie. Wanneer we onze laatste adem uitblazen, verlaat ook de ziel ons lichaam.


Het is wellicht een vreemde vergelijking, maar we verzorgen onze auto veel beter dan dat we voor onszelf zorgen. Misschien ken je het gevoel van het kopen van een nieuwe of andere auto. Dat ding wordt gepoetst tot je als het ware in de spiegel kunt kijken. We tanken op tijd, want anders staan we stil. We geven op tijd onderhoudsbeurten en we ruimen de rommel die we binnen in de auto maken normaal gesproken regelmatig op. Maar hoe verzorgen we ons lichaam en hoe verzorgen we onze eigen motor? Met name onze inwendige zorg laat vaak te wensen over. We staan allereerst niet eens stil bij onze levensenergie. We ademen automatisch in en uit, en we vinden het eigenlijk heel gewoon Wordt het dan niet tijd om te investeren in je levensenergie, de bron van je leven, de connectie met je ziel?


Ademhalingstechnieken hebben een enorme indrukwekkende en helende vermogen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Ik beschouw het als mijn missie in dit leven om anderen bewust te maken van hun eigen ware ''ik'' en van alle potentieel dat zij tot hun beschikking hebben. Ik zie het als mijn taak een bijdrage te leveren aan een betere wereld, een wereld waarin meer liefde en harmonie is. Een wereld waarin iedereen het recht heeft om zelf te denken en te voelen, want dit zelfbeschikkingsrecht behoort een ieder toe. Ik ben dankbaar dat ik het ademwerk door mag geven. Het is een geweldige ''tool'' op weg naar liefde voor jezelf en voor je omgeving. Een ''tool'' die leidt naar heling op fysiek en emotioneel gebied en tevens een grote stimulans is in de ontwikkeling van je ziel.

Ik heb mij verdiept in diverse ademhalingstechnieken. Voor iedereen is een voorkeurs techniek te vinden. 


De bekende technieken zijn o.a. 

  • Wim Hof Methode
  • Buteyko

Wim Hof
ButeykoInterview met dokter Buteyko


Buteyko over diep ademhalen
Feedback on the Buteyko Breathing course of Dr.Nesterenko by Rachid Chochaiev.

(chronic obstructive bronchitis, hypertension).
Meer informatie over Emotion en Body Code klik hier