Hijama Cupping 

Wat is Hijama?

Binnen de Oosterse en Islamitische geneeskunde is Hijama en Cupping een veelvuldig gebruikte zuigtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen van diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. 

Hijama (cupping) is afgeleid van het woord ‘hajm’ wat in het Arabisch zuigen betekent. Cupping is een methode waarbij een glazen of kunststof cup op bepaalde punten op de huid geplaatst wordt en vacuüm wordt getrokken. Hierdoor worden meridianen ontdaan van stagnaties en wordt lokaal een sterke doorbloeding bereikt. Deze vergeten therapie werd al gebruikt door de oude Egyptenaren en in het verre Oosten.

Tijdens de Hijama en Cupping behandeling worden cups gebruikt om de energiebanen (meridianen) en de acupressuurpunten van het lichaam te behandelen waardoor pijnen, kwalen en ziektes worden verzacht en/of verwijderd. 

Omdat meer dan 70% van alle ziekten, pijn en kwalen het gevolg zijn van bloed dat niet in staat is om bepaalde delen van het lichaam te berieken, zorgt een Hijama en/of Cupping behandeling er wel voor dat het bloed deze delen van het lichaam wel bereikt. Hijama en Cupping hebben een enorme dieptewerking en is de behndeling vooral effectief in de bestrijding van pijn, kwalen en meer dan 72 ziektes. Hijama en Cupping is een vorm van acupunctuur de gericht is op de beweging van de energie, het bloed, lichaamsvloeistoffen en verbeterende voedsel en zuustofopname in de cellen. Na een behandeling worden nieuwe rode bloedcellen gevormd in uw lichaam. 


Bij Hijama of cupping kunnen diverse technieken worden gebruikt afhankelijk van de klachten. 

 • Dry cupping, 
 • Dry cupping Massage 
 • Wet cupping (Hijama) deze valt onder de Sunnah.

Niet iedereen mag een Hijama behandeling ondergaan


Voor de vrouw: 

 •  Als je zwanger bent (dit hoormoonproces mag niet verstoord worden)
 •  Tijdens je menstruatie (i.v.m. verlies van bloed) ik raad het aan om de eerste 3 dagen liever niet de behandeling te ondergaan en dit is ook per vrouw afhankelijk, het is een advies.
   

 

Zowel voor de mannen als vrouwen: 

 • Wanneer je onder behandeling voor kanker bent (dit proces mag niet verstoord worden)

 • Bij ernstige hartklachten

 • Bij een te lage bloeddruk 

 • Bij gebruik van bloedverdrunners altijd in overleg